Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζει την ευαρέσκειά του γιατί, όπως φαίνεται από την χθεσινή ανακοίνωση, η υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχει ενσωματώσει πολλές από τις προτάσεις μας που αφορούσαν την βελτίωση των επιδομάτων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί για αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών στήριξε στη Βουλή την παραχώρηση 185 εκ. ευρώ για την παραχώρηση των ειδικών επιδομάτων για το μήνα Μάρτιο-Απρίλιο. Την περασμένη εβδομάδα δώσαμε δημόσια τις εισηγήσεις μας, ενώ σχετική επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης στην υπουργό Εργασίας κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Ως Κίνημα είχαμε εισηγηθεί να καταβληθεί το 60% του σημερινού μισθού για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ εναλλακτικά πρέπει να εξασφαλιστεί πως κανένας εργαζόμενος δεν θα πάρει λιγότερα από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Παράλληλα ο κ. Περδίκης ζήτησε από την κ. Αιμιλιανίδου, όπως ενταθούν οι έλεγχοι για την αδήλωτη εργασία και για ασυνείδητους εργοδότες που δεν καταβάλουν στους εργαζόμενους  το μέρος του μισθού που τους αναλογεί ή τους σπρώχνουν σε παραίτηση.