Στην Επαρχία Λάρνακας και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Τρούλλοι – Κελλιά συνεχίζονται οι παράνομες δραστηριότητες και η παράνομη επέμβαση στο κρατικό τεμάχιο αλλά και στην παράνομη διεξαγωγή λατομικών εργασιών βρίσκονται σε περιοχή που εμπίπτει το Δίκτυο Natura 2000.

Σύμφωνα με έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι να αποδώσουν τις ευθύνες που αναλογούν σύμφωνα με τη νομοθεσία στα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αναπτύξεις χωρίς τις προαπαιτούμενες άδειες. «Η συμμόρφωση με τους κανόνες του δικαίου και η λήψη μέτρων από τους αρμόδιους φορείς αποτελεί μονόδρομο»  αναφέρει η έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Σε επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης εξέφρασε και ο ίδιος το παράπονο του για την συγκεκριμένη κατάσταση αναφέροντας πως οι αρμόδιες αρχές, ενώ εδώ και μια δεκαετία συνεχίζονται οι παράνομες δραστηριότητες στις εν λόγω περιοχές δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες για να τερματιστεί η συγκεκριμένη κατάσταση.

Μετά από διερεύνηση της συγκεκριμένης κατάστασης επιβεβαιώθηκε και από τον Έπαρχο Λάρνακας η διεξαγωγή των παράνομων δραστηριοτήτων, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες άδειες για τις 4 μεγάλες βιοτεχνίες οι οποίες λειτουργούν στην περιοχή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με τη σειρά μας χαιρετίζουμε την απόφαση της Επιτρόπου Διοικήσεως και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να τερματίσουν οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες πραγματοποιούνται στην περιοχή Τρούλλων – Κελλιών της Επαρχίας Λάρνακας. Είναι πραγματικά απαράδεκτο εδώ και 13 χρόνια (από το 2006) να συνεχίζονται οι παράνομες επεμβάσεις.

Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να αντιληφθούν την καταστροφή στην προστατευμένη περιοχή και να πάρουν μέτρα.