Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε τις προγραμματικές θέσεις του υποψηφίου προέδρου, κ. Νικόλα Παπαδόπουλου αναφορικά με τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής. Η προηγηθείσα πενταετία αποτέλεσε δυστυχώς μία περίοδο μαρασμού και αποσάθρωσης των  κοινωνικών υποδομών, ενώ ελάχιστα βήματα έγιναν στην κατεύθυνση συγκρότησης ενός κοινωνικού κράτους, σε ευρωπαϊκά πρότυπα. 

Η καθιέρωση και στην Κύπρο του συστήματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που ισχύει ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν αποτελεί πανάκεια για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που έφερε η κρίση αλλά κυρίως η ανισομερή κατανομή των βαρών και η κοινωνική αδικία. 

Με τα ελάχιστα επιδόματα δεν αντιμετωπίζεται η κοινωνική κρίση και τα ελλείματα. Ελλείματα που ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία πολίτων είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να διαχειριστούμε καθημερινά, είτε γιατί για παράδειγμα οι αρχές καθυστερούν απαράδεκτα να παράσχουν ένα αναπηρικό τροχοκάθισμα σε μια εντεκάχρονη τυφλή και παραπληγική μαθήτρια , ή αρνούνται να παραχωρήσουν οικονομική βοήθεια για την στέγαση μιας τυφλοκωφής πρόσφυγα κοκ 


Ακριβώς αυτήν την πραγματικότητα καλείται να ανατρέψει το πρόγραμμα του υποψηφίου Προέδρου, κ. Νικόλα Παπαδόπουλου. Η ουσιαστική ενίσχυση των συμπολιτών μας που έως σήμερα στερούνται ακόμη και βασικών τους δικαιωμάτων, ελλείψει κοινωνικού κράτους, οφείλει να είναι και θα είναι, προτεραιότητα της κυβέρνησης των Δυνάμεων της Αλλαγής.