Σε σωρεία καταγγελιών  έχουν προβεί οι καταναλωτές, κάνοντας λόγο για πλημμελή ανάληψη ευθυνών από την Eλληνική Tράπεζα έναντι στους καταναλωτές πελάτες τους.

Πρόκειται για τις σημαντικές λεπτομέρειες στους χειρισμούς διαφόρων θεμάτων, τις οποίες το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχε προειδοποιήσει ότι αναμένεται να διαφανούν στην πορεία, καθώς τα νομοσχέδια για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού, όπως είχαμε πει ήταν κατασκευασμένα προ μερικών ημερών και με πολλές ασαφείς αναφορές και προχειρογραμμένα. Δηλαδή δεν είχαν ετοιμαστεί από καιρό και με την δέουσα σημασία και βαρύτητα, όπως διατείνονταν οι Κυβερνώντες.

Άλλωστε το γεγονός ότι σήμερα οι καταναλωτές προβαίνουν σε δημόσιες καταγγελίες για ενέργειες σε βάρος μερίδας καταναλωτών, για επιστολές που στάλθηκαν τον μήνα των διακοπών, δηλαδή τον Αύγουστο και δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης και διεκδίκησης δικαιωμάτων σε πελάτες του Συνεργατισμού αλλά και το ότι στις επιστολές αυτές δεν αναφερόταν η ημερομηνία ή ο ακριβής χρόνος της μετάβασης των εργασιών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, παρόλο που αυτή ήταν γνωστή,  αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Επίσης μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η πληροφορία για συμψηφισμό δανείων και καταθέσεων χωρίς την συγκατάθεση των καταναλωτών.

 
Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζει τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών και ενισχύει το κάλεσμα του προς την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και την Ελληνική Τράπεζα όπως αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα ως άνω. Δεν μπορεί στον βωμό της εξυπηρέτησης συμφερόντων και των διαδικασιών express να στερηθούν δικαιωμάτων άνθρωποι που υπήρξαν πελάτες μιας ιστορικής τράπεζας.