Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού που κατέληξε σε μερική τροποποίηση της απόφασης της 4ης Ιουλίου είναι ένα μικρό βήμα για έναρξη του διαλόγου. Παρόλο που είναι νωρίς να εξεταστούν σε βάθος οι αποφάσεις του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου, διατηρούμε επιφυλάξεις σε σχέση με τα όσα ακούσαμε δια στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου.

Είναι πάντως άξιον απορίας πως αυτοί που η κυβέρνηση αποκαλούσε για τρεις μήνες προνομιούχους και σπάταλους, με την σημερινή κυβερνητική πρόταση να προικίζονται με επιπλέον προνόμια και προικιά όπως επιπλέον μόρια, χορηγίες και ένα σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης.

Επαναλαμβάνουμε εκ νέου ότι ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υποστηρίζουμε τον απαραίτητο εξορθολογισμό της εκπαιδευτικής υπηρεσίας ως αποτέλεσμα μιας συγκροτημένης διαδικασίας διαπραγμάτευσης. Η Κυβέρνηση αντί να κάνει το απλό και εύκολο, δηλαδή να αποσύρει τις αποφάσεις της 4ης Ιουλίου, εισηγείται μέτρα που θα έχουν μεγαλύτερο οικονομικό κόστος.

Ελπίζουμε οι εκπαιδευτικοί να επιδείξουν υπευθυνότητα. Να αποφύγουν το μέτρο της απεργίας και να προσέλθουν σε διάλογο ζητώντας τον εξορθολογισμό της πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου.