Τα πρόσφατα στοιχεία που έδωσε η Eurostat στην δημοσιότητα φωτίζουν μια πλευρά της πραγματικότητας σε σχέση με την απασχόληση και την ανεργία.

Για τα στοιχεία αυτά οι Κυβερνώντες αλλά και το Υπουργείο Εργασίας έσπευσαν με παρεμβάσεις και ανακοινώσεις να πείσουν για το αντίθετο. Μίλησαν και πάλι για το περίφημο success story.

Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι άλλη. Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι η βαρύτητα δεν πρέπει να δίνεται στους αριθμούς και τα ποσοστά της μείωσης ή της αύξησης της ανεργίας αλλά της αμοιβής στην εργασία.

Οι συνθήκες εργασίας αλλά και η αμοιβή – ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων – κυμαίνονται σε πολλές δουλειές περί των 1000 ευρώ. Αν το γεγονός ότι το 43% των εργαζομένων αμείβεται λιγότερα από 1250 ευρώ και δεν θεωρείται άνεργο, τότε βεβαίως και οι αριθμοί ευημερούν.

Καλούμε την Κυβέρνηση, αντί να καυχάται για την μείωση της ανεργίας λέγοντας ότι έχει περιοριστεί σχεδόν στο μισό η ανεργία μέσα από την ανάκαμψη της οικονομίας, να διερευνήσει και να εξεύρει λύση στο θέμα της αμοιβής των εργαζομένων, προκειμένου αυτή να είναι αξιοπρεπείς. Τότε ίσως συζητήσουμε για «success story»!