Καταγγελία για υγρά απόβλητα στον Κλήμο ποταμό στον Άγιο Δομέτιο, λάβαμε τη Δευτέρα 01/06. Σε επιτόπια μας επίσκεψη στο σημείο, διαπιστώθηκε πως στον ποταμό χύθηκαν υγρά απόβλητα. 

Στο σημείο μετέβησαν και λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος όπου διαπίστωσαν του λόγου το αληθές. Οι λειτουργοί παρέλαβαν δείγματα από το νερό του ποταμού, τα οποία θα σταλούν για εξετάσεις ούτως ώστε να διαπιστωθεί το τί χύθηκε στον ποταμό. Οι υποψίες στρέφονται προς την κατεύθυνση μιας βιομηχανίας χυμών που δραστηριοποιείται στην περιοχή και από την οποία διέρχεται ο ποταμός Κλήμος.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε την ανησυχία μας για τυχών επηρεασμό της πανίδας της περιοχής καθώς στη κοίτη του ο ποταμός Κλήμος φιλοξενεί πουλιά, βατράχους, χελώνες και μικρά ψάρια, τα υγρά απόβλητα θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό και πιθανόν θανάσιμα τους μικρούς κατοίκους της περιοχής. 

Τα απόβλητα που έχουν χυθεί στον ποταμό Κλήμο απειλούν και την υγεία των κατοίκων αφού αναμένεται να επιδεινώσουν την κατάσταση που ήδη θεωρείται νοσηρή και προκαλεί της δίκαιες αντιδράσεις των κατοίκων. 

Κλήμος1Κλήμος1