Η μια απόφαση δικαστηρίου, διαδέχεται την άλλη όσον αφορά της ακυρώσεις διορισμών σε διάφορες θέσεις του Δημοσίου, αρκετές εκ των οποίων υψηλά αμειβόμενες και υψηλόβαθμες. Το τελευταίο – μόνο – διάστημα ακυρώθηκαν οι διορισμοί της Διευθύντριας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, του Εφόρου Φορολογίας όπως των Βοηθών Εφόρου Φορολογίας, του Διευθυντή Βιομηχανίας και άλλες θέσεις του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Οι διαρκείς ακυρώσεις διορισμών σε θέσεις του Δημοσίου, αφήνουν πολλά ερωτηματικά όσον αφορά την αξιοκρατία των προσλήψεων. Δημιουργούνται σκιές και υπόνοιες πίσω από τις προσλήψεις για βολέματα ημετέρων και «δικών» του κυβερνώντος κόμματος, όπως και της Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχε ζητήσει να σταματήσουν οι προσλήψεις υψηλόμισθων και υψηλόβαθμων αξιωματούχων στη δημόσια υπηρεσία, αλλά κανένα κόμμα δεν βρέθηκε να μας υποστηρίξει.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ευθύνη βαραίνει τους πολιτικούς που μέσα από ένα παρασκηνιακό παιγνίδι διαμοιρασμού των θέσεων, παραγνώρισαν το αυτονόητο.