Ζωντανή διαδικτυακή πλατφόρμα, για να εγγραφούν όλοι οι Κύπριοι που είναι στο εξωτερικό (είτε προσωρινά, είτε μόνιμα), ξεκινά από αύριο σύμφωνα με δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ του υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Οι Κύπριοι που ζητούν να επαναπατριστούν, βρίσκονται σε 40 χώρες του εξωτερικού, όπως ανέφερε ο Υπουργός.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου για δημιουργία της πλατφόρμας, που  ήταν και αίτημα του Κινήματός μας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο (19 Μαρτίου 2020)

Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας που έμειναν εκτός της χώρας μας. Ήδη σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουμε συμβάλει στον επαναπατρισμό πολλών εγκλωβισμένων Κυπρίων.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι το θέμα αυτό τυγχάνει κομματικής εκμετάλλευσης.  Κόμματα που την μια μέρα  ζητούσαν να κλείσουν τα αεροδρόμια, την άλλη μέρα κατηγορούσαν την Κυβέρνηση γιατί κάποιοι φοιτητές ή άλλοι Κύπριοι, έμειναν εγκλωβισμένοι. Άλλοι καταψήφισαν το κονδύλι για τον επαναπατρισμό των Κυπρίων την περασμένη Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής και την άλλη μέρα εξέδωσαν ανακοίνωση και καλούσαν τη Κυβέρνηση να τους φέρει αμέσως πίσω. Δυστυχώς αυτές τις δύσκολες ώρες ορισμένα πολιτικά κόμματα και πολιτικά πρόσωπα συνεχίζουν τα μικροπολιτικά τους παιγνίδια. 

Οι ώρες που περνά ο πλανήτης μας και η κοινωνία είναι δύσκολες. Με υπομονή και ηρεμία, θα μπορέσουμε να υπερπηδήσουμε και αυτό το εμπόδιο.