Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει την υποψηφιότητα τους για τη θέση του Αντιπροέδρου Β του Κινήματος οι Μαρία Κολά και Αντώνης Κουπαρής.

Τη θέση της Αντιπροέδρου Β’ διεκδικεί η Γενική Γραμματέας της ΓΥΚ.Ο. και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος κ. Μαρία Κολά. Η κ. Κολά διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Νεολαίας μεταξύ 2013-2019, ενώ ασχολείται από μικρή ηλικία  με τα κοινά κυρίως στα θέματα νεολαίας, περιβάλλοντος και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η υποψήφια δηλώνει ότι τα τελευταία χρόνια, γίνεται μια παρότρυνση ώστε να αναλαμβάνουν άτομα νεαρότερης γενιάς καίρια πόστα εντός του Κινήματος, για αυτό θεωρεί πως ήρθε ο καιρός αυτό να συνεχιστεί και στις θέσεις ηγεσίας του Κινήματος.

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Αντιπρόεδρου Β’ υπέβαλε επίσης το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Επαρχιακής Λευκωσίας κ. Αντώνης Κουππαρής για τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος στις 10 Οκτωβρίου.  Ο Αντώνης Κουππαρής δηλώνει ότι θα αφιερώσει όσο χρόνο πρέπει, ώστε να μπορέσει το Κίνημα να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της Κοινωνίας μας· στις ανάγκες για ένα ευνομούμενο Κράτος Δικαίου, με επίκεντρο την περιβαλλοντικά συνετή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή υποψηφιοτήτων για τις 4 θέσεις της ηγετικής πυραμίδας και για μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών είναι η Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Υπενθυμίζουμε πως το 12ο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο θα συνέλθει στις 10 Οκτωβρίου η ώρα 10:30πμ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, στη Λευκωσία. Στο συνέδριο θα εκλεγούν με απευθείας ψηφοφορία οι Πρόεδρος, Αναπληρωτής/τρια πρόεδρος, δυο αντιπρόεδροι και εικοσιένα (21) μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, το Ανώτατο Σώμα λήψης αποφάσεων του Κινήματος.

Τα υπόλοιπα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα εκλεγούν σε ξεχωριστές επαρχιακές συνελεύσεις που θα διεξαχθούν σε επαρχιακό επίπεδο. Στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου η ώρα 10:30 υπό την νέα της σύσταση, θα εκλεγούν τα υπόλοιπα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας (Εκτελεστικός, Αναπληρωτής/τρια Εκτελεστικός, υπεύθυνος/η Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικός υπεύθυνος, μέλη κ.ο.κ.).