Έχουν δηλώσει την υποψηφιότητα τους για τη θέση του Αντιπροέδρου Α’ του Κινήματος οι κ. Σταύρος Αλαμπρίτης και κ. Αλεξία Σακαδάκη.

Τη θέση του Αντιπροέδρου Α’ διεκδικεί ο Σταύρος Αλαμπρίτης, πρόεδρος του Συνασπισμού Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτουμένων (ΣΥ.Μ.Ε.Α.). Ο κ. Αλαμπρίτης είναι μηχανολόγος (H.N.D) και κατέχει δίπλωμα Επόπτου Βιομηχανίας. Εργάστηκε 10 χρόνια ως Διευθυντής Παραγωγής σε μεταλλουργείο. Το 1985 ίδρυσε την δική του επιχείρηση την οποία πλέον συνεχίζει η οικογένεια του.

Διατέλεσε Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε. και μέλος της Επιτροπείας Σ.Π.Ε. Αλάμπρας. Υπήρξε Πρόεδρος Συνδέσμων Γονέων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Ηγείται των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων στον αγώνα για επιβίωση και δικαίωση εδώ και δώδεκα χρόνια. Το Κοινωνικό Κίνημα ΣΗΜΑΙΑ ενώθηκε με το Κίνημα Οικολόγων και κομμάτι της Συνεργασίας Πολιτών. Ο Σταύρος Ι. Αλαμπρίτης είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

 

Την υποψηφιότητά της για τη θέση Αντιπρόεδρου Α’ υπέβαλε επίσης το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων ΓΥΚΟ κ. Αλεξία Σακαδάκη. Η κ. Σακαδάκη σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με πτυχίο Κοινωνιολογίας και δευτερεύον πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες. Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Υπήρξε Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων ΝΕΟΙ για δυο θητείες. Ως μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων από το 2009 αναπτύσσει ευρωπαϊκή δράση και εκπροσωπεί το Κίνημα σε διεθνή και τακτικά συνέδρια του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Είναι συντονίστρια του Μεσογειακού Δικτύου Πρασίνων και συντονίστρια του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Υπενθυμίζουμε πως το 12ο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο θα συνέλθει στις 10 Οκτωβρίου η ώρα 10:30πμ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, στη Λευκωσία. Στο συνέδριο θα εκλεγούν με απευθείας ψηφοφορία οι Πρόεδρος, Αναπληρωτής/τρια πρόεδρος, δυο αντιπρόεδροι και εικοσιένα (21) μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, το Ανώτατο Σώμα λήψης αποφάσεων του Κινήματος.

Τα υπόλοιπα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα εκλεγούν σε ξεχωριστές επαρχιακές συνελεύσεις που θα διεξαχθούν σε επαρχιακό επίπεδο. Στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου η ώρα 10:30 υπό την νέα της σύσταση, θα εκλεγούν τα υπόλοιπα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας (Εκτελεστικός, Αναπληρωτής/τρια Εκτελεστικός, υπεύθυνος/η Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικός υπεύθυνος, μέλη κ.ο.κ.).