Η επιμονή του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη περί ορθής ερμηνείας της σύμβασης Κυπριακής Δημοκρατίας – ΟΠΑΠ, δε μπορεί παρά να προκαλεί ερωτήματα, δεδομένης της ζημιάς των εκατομμυρίων που το κράτος υφίσταται για όσο διάστημα παραμένει σε ισχύ. Η απώλεια των ποσών αυτών, έχει επισημανθεί στον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη από τους αρμόδιους αξιωματούχους του κράτους, χωρίς ωστόσο αυτό να αλλάζει τη στάση του.

Για την επιλογή αυτή του κ. Γεωργιάδη, ενήμερος όμως πλέον είναι με τον πλέον επίσημο τρόπο και ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αφού με επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, κ. Μιχαηλίδη τίθεται στη διάθεσή του η γνωμάτευση για τη ζημία που η Κυπριακή Δημοκρατία υφίσταται, εξαιτίας των λαθών του Υπουργείου Οικονομικών. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης λοιπόν, θα είναι συνυπεύθυνος από κοινού με τον Υπουργό του, αν με τον οποιονδήποτε τρόπο επιλέξει να αποσιωπήσει το θέμα. Η προαναγγελία της αυριανής απουσίας του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, υποδηλώνει ακριβώς την προσπάθεια το θέμα να κλείσει, ή έστω να υποβιβαστεί σε επίπεδο χαμηλότερο του Προεδρικού.

Αυταπατώνται όμως ορισμένοι αν πιστεύουν πως ο κυπριακός λαός θα πληρώνει κατ’ εξακολούθηση τα λάθη  τους, χωρίς να υφίστανται τις προβλεπόμενες συνέπειες.

Επιτέλους θα πρέπει οι πάντες να αντιληφθούν πως λειτουργούμε στο πλαίσιο μιας συγκροτημένης πολιτείας και κανένας δημόσιος αξιωματούχος δεν βρίσκεται πάνω από τους θεσμούς. Δικαίωμα να αδιαφορεί για δεκάδες χαμένα εκατομμύρια -ως να πρόκειται για δικά του χρήματα- δεν έχει ούτε ο κ. Γεωργιάδης, ούτε κανένα μέλος της απερχόμενης κυβέρνησης.