Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν κοντά μας, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, μικρό σκυλάκι που κινδύνευε άμεσα η ζωή του από τα διερχόμενα οχήματα διασώθηκε στον αυτοκινητόδρομο από προσωπικό της αστυνομίας του σταθμού Αυδήμου.

Εκφράζουμε την ευχαρίστησή μας και θέλουμε να μεταφέρουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους αστυνομικούς για το ενδιαφέρον τους για να σώσουν μια ζωή.

Η Ανθή Μουζούρη Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, ανέφερε πως «Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι η εγκατάλειψη ζώων ενώ είναι ποινικό αδίκημα, παρατηρείται καθημερινά το φαινόμενο της εγκατάλειψης σκυλιών στους δρόμους. Επίσης βάση της νομοθεσίας κάθε πρόσωπο που κατέχει ή φροντίζει σκύλο οφείλει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την παρεμπόδιση τη δραπέτευση ή τη διαφυγή του κάτι που πάλι δεν τηρείται από τους ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές τους είτε να χτυπηθούν από αυτοκίνητα είτε από άλλους παράγοντες. Επίσης, βάσει νόμου είναι υποχρεωτική κατοχή πιστοποιητικού εγγραφής και μόνιμης σήμανσης κάτι που δεν τηρήθηκε ούτε σε αυτή την περίπτωση καθώς το σκυλάκι δεν έχει σήμανση. Το σκυλάκι βρίσκεται ασφαλές σε χώρο φιλοξενίας.»

Πρέπει επιτέλους οι ιδιοκτήτες σκύλων να φροντίζουν και να αγαπούν τα ζώα τους μέχρι το τέλος της ζωής τους και όχι να τα εγκαταλείπουν σαν σκουπίδια καταδικασμένα να πεθάνουν αβοήθητα .

Ένα μεγάλο Μπράβο ξανά στην αστυνομία της Αυδημου, που με την πράξη τους σίγουρα έσωσαν  μια ζωή.

Θερμή παράκληση, όπως και άλλοι αστυνομικοί σταθμοί να δείχνουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον όταν πολίτες τους πληροφορούν για σκυλιά που βρίσκονται στους αυτοκινητοδρόμους.