Το Προεδρικό επί πέντε ημέρες ισχυριζόταν ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος δεν έχει καμία σχέση με το έργο στο Πέρα Πεδί που συνιστά περιβαλλοντική καταστροφή. Έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι δεν έχει ο ίδιος ιδιοκτησία στην περιοχή.

Η εξέλιξη της ιστορίας ανάγκασε το Προεδρικό να απευθυνθεί στον Γενικό Ελεγκτή θέτοντας παραπλανητικά ερωτήματα.

Για παράδειγμα, δεν έχει κανένας ισχυριστεί ότι ο κ. Αναστασιάδης ή μέλη της οικογένειας του, είναι μέτοχοι της εταιρείας PARNITHA. Ο ισχυρισμός -που επιβεβαιώνεται- είναι ότι ένα μέρος της γης όπου χωροθετείται το έργο, ανήκε το 2016 στον Νίκο Αναστασιάδη. Το υπόλοιπα λέχθηκαν από τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Η προσφυγή στον Γενικό Ελεγκτή έχει καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα, με μόνο στόχο να μειωθεί η ένταση της κοινωνικής κατακραυγής.

Το ερώτημα που υποβάλλουμε προς Προεδρικό και ηγεσία του ΔΗΣΥ είναι, πως είναι δυνατόν να εμπιστεύονται για το Πέρα Πεδί  τον Γενικό Ελεγκτή, τον οποίο πρόσφατα  με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν σημαντικά αμφισβητήσει; Πως ζητούν από τον Γενικό Ελεγκτή να μελετήσει μία υπόθεση, όταν το Προεδρικό αρνείται να απαντήσει στην επιστολή του Γενικού Ελεγκτή για τα πενήντα εκατομμύρια που φέρεται να “χάρισε” ο υπουργός οικονομικών στον ΟΠΑΠ;

Ξέρουμε ότι δεν θα απαντήσουν. Απλά τους ρωτούμε.