Η πλήρως αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση έφερε την Κύπρο σε ένα τρίτο αυστηρό “Lockdown” που το χαρακτηρίζουν οι αντιφάσεις και οι ασάφειες των μέτρων που επιβάλλονται από αμφιλεγόμενα διατάγματα.

Δυστυχώς αυτή η εξέλιξη έχει φέρει ακόμα περισσότερα προβλήματα σε τομείς που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα όπως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χώροι εστίασης, θέατρα, χώροι αθλητισμού κ.ο.κ. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και τις επιχειρήσεις. Οι απόλυτες τακτικές και τα μέτρα οδήγησαν πολλές επιχειρήσεις και ομάδες πληθυσμού σε πτώχευση.

Η Κυβέρνηση εδώ και καιρό έπρεπε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να ανταπεξέλθει σε περίπτωση ενός νέου “lockdown”. Αντί αυτού βλέπουμε ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έχει προετοιμαστεί για μια πιθανή έξαρση κρουσμάτων, με αποτέλεσμα οι κλίνες στα νοσοκομεία να ασφυκτιούν, ενώ συνάνθρωποι μας δυσπράγουν, επειδή ακόμη περιμένουν επιδόματα που σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήρθαν ποτέ.

Δυστυχώς – χωρίς καμιά αντιπολιτευτική διάθεση – διαπιστώνουμε ότι και σε αυτό το κρίσιμο και σημαντικό θέμα, η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει αποτύχει.