Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει διερευνήσει καταγγελία για απόρριψη υλικών από βιομηχανία παραγωγής σκυρόδεματος στην περιοχή λατομείων της κοινότητας Παρεκκλησίας. Ο χώρος απόρριψης είναι μέσα σε παρακείμενο ρυάκι που οδηγείται προς τη θάλασσα με αποτέλεσμα να μολύνεται η περιοχή.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Κλέλια Βασιλείου διαβεβαίωσε πως είναι ενήμερη για το περιστατικό, ενώ ανέφερε πως έχει αποκατασταθεί η ζημία και η εταιρεία έχει λάβει πρόστιμο για την παράνομη απόρριψη των υλικών(μπετόν,λάσπης).

Δυστυχώς φαίνεται πως η κ. Βασιλείου είναι λάθος ενημερωμένη, καθώς μετά από επιτόπια επίσκεψη του Επαρχιακού Γραμματέα Λεμεσού του Κινήματος κ. Κυριάκου Κούρρη έχει διαπιστωθεί πως, όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκε η ζημία, αλλά η εταιρεία τοποθέτησε άλλο σωλήνα με αποτέλεσμα τα λύματα από την απόρριψη να βγαίνουν κάτω από το δρόμο.  

Ως Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απαιτούμε από τους αρμόδιους να λάβουν τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί η ζημία που προκαλείται από τα λύματα. Το πολύ σοβαρό αυτό θέμα εκτός από αντιπεριβαλλοντικό άπτεται της ποιότητας ζωής άλλα και της υγεία των κατοίκων.

Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών