Την Παρασκευή 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο η τελευταία σύνοδος της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης για να συζητήσει τα θέματα που έθεσαν οι πολίτες.

Στην ολομέλεια της Διάσκεψης, στην οποία συμμετέχουν ισότιμα 108 ευρωβουλευτές, 54 εκπρόσωποι του Συμβουλίου (δύο από κάθε κράτος μέλος), τρεις εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και 108 βουλευτές από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών και πολίτες, συμμετέχει και η Βουλεύτρια του Κινήματος Αλεξάνδρα Ατταλίδου, μαζί με άλλα τρία μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων. Τους κ. Χάρη Γεωργιάδη, κ. Μαρίνα Νικολάου και κ. Χρύση Παντελίδη. Τους βουλευτές μας στηρίζει η κ. Χαρά Παρλά, Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων A’ της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η κυρία Ατταλίδου συμμετέχει στην Ομάδα για την «Κλιματική αλλαγή/Περιβάλλον» που πραγματεύεται τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής τα περιβαλλοντικά ζητήματα και τη βιοποικιλότητα. Μεταξύ άλλων η κ. Ατταλίδου σε δηλώσεις της αναφέρει πως: «Στόχος μας είναι να επιτύχουμε μια πιο ανθεκτική Ευρώπη, που θα ενεργεί για βιώσιμες αλλά και κοινωνικές πολιτικές με αποτέλεσμα να καταπολεμούνται οι ανισότητες μεταξύ των χωρών και των ανθρώπων».

Η κ. Ατταλίδου συμμετείχε επίσης σε ειδική σύσκεψη των πρασίνων βουλευτών από όλα τα κοινοβούλια των κρατών μελών που συμμετέχουν, για σκοπούς δικτύωσης και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών για τη διαχείριση της κλιματικής κρίσης και της ανάγκης αναβάθμισης του θεσμικού πλαισίου τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι εργασίες της Διάσκεψης ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο 30 Απριλίου 2022 με συνεδρίαση της ολομέλειας της Διάσκεψης και προγραμματισμό των εργασιών για τις 9 Μαΐου 2022.