Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι μας διανύουμε ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν τελικά θα προχωρήσει το σχέδιο απόσυρσης παλαιών οχημάτων και εγγραφής καινούργιων χαμηλών ρύπων αλλά και ηλεκτροκίνητων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο υπουργός Μεταφορών κ. Καρούσος ανέφερε πως το εν λόγω σχέδιο δεν έχει ακυρωθεί αλλά ούτε και προχωρεί.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε να συνεχιστεί και να επεκταθεί το σχέδιο απόσυρσης παλαιών οχημάτων και εγγραφής καινούργιων χαμηλών ρύπων αλλά και ηλεκτροκίνητων πάντα φυσικά μέσα στα πλαίσια της αναζωογόνησης της οικονομίας.

Δεν μπορεί στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων η Κυβέρνηση να στρέφεται στην κατάργηση των λίγων εκείνων σχεδίων που μας οδηγούν στη περιβαλλοντική αναμόρφωση και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Αν θέλει η Κυβέρνηση να κάνει εξοικονομήσεις στο προϋπολογισμό ας υιοθετήσει την εισήγηση μας για αποκοπή όλων των αχρείαστων επιδομάτων οδοιπορικών, παραστάσεως και φιλοξενίας από τους εκατοντάδες αξιωματούχους και υψηλόμισθους του δημοσίου (εξαιρούνται όσοι υπηρετούσαν στα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες πρώτης γραμμής) μέχρι την ανάκαμψης της οικονομίας.

Η δική μας ανάλυση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μπορούν να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 300-500 εκ ευρώ. από τον προϋπολογισμό του 2020. Αν θέλει η Κυβέρνηση μπορούμε να της δώσουμε εισηγήσεις.