Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε πως η πρόταση της Κυβέρνησης για μείωση του πέναλτι του 12% στο 6% των πρόωρων συντάξεων είναι ένα θετικό βήμα που κινείται προς την ορθή κατεύθυνση, όμως δεν μας αφήνει πλήρως ικανοποιημένους. Για να είναι η πρόταση ικανοποιητική θα πρέπει να επεκταθεί η κατάργηση κατά δίκαιο και στοχευμένο τρόπο.

Η εισήγηση του Υπουργού Εργασίας δυστυχώς ήρθε πολύ αργά, ήδη πολλοί από τους εργαζομένους έχουν υποστεί το βάρος και τα προβλήματα που έφερε η λανθασμένη πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης αλλά και της Βουλής.

Είναι σημαντικό, να τύχει εκ βαθέων συζήτηση για το εν λόγω ζήτημα, ούτως ώστε να αρθεί η αδικία και να ανακουφιστεί από το πέναλτι του 12% σημαντική μερίδα του πληθυσμού μας που από το 2012 ταλαιπωρείται.

Υπενθυμίζουμε πως, από το 2012 είμαστε το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα που δεν ψήφισε το μνημονιακό νομοσχέδιο της αποκοπής του 12% στις πρόωρες συντάξεις, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη έρευνα και κλιμάκωση – όπως είχε συμβεί για άλλα παρόμοια μνημονιακά μέτρα που αφορούσαν μισθούς, επιδόματα και συντάξεις.

Επιπλέον, καλό είναι να σημειωθεί ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ενέγραψε θέμα στη Βουλή από το 2016 και τελικά κατέθεσε και πρόταση νόμου για κατάργηση της αποκοπής του 12%. Όμως η κυβέρνηση και τα κόμματα αρνήθηκαν πεισματικά να συζητήσουν το θέμα και την πρόταση νομού των Οικολόγων.