Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου. Τα τελευταία δύο χρόνια ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο με την πανδημία του κορωνοϊού που κτύπησε το Παγκόσμιο απρόσμενα βρίσκοντας μας όλους απροετοίμαστους, δείχνοντας μας πόσο πολύτιμο αγαθό είναι η υγεία.

Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στους εργαζομένους της πρώτης γραμμής, γιατρούς και νοσοκόμους και το προσωπικό των νοσοκομείων που με κίνδυνο της υγείας τους περιθάλπουν χωρίς διακρίσεις και μεγάλη αυτοθυσία τους ασθενείς της πανδημίας.

Σε δηλώσεις της η κ. Μόνικα Πιερίδου μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και συντονίστρια της θεματικής επιτροπής υγείας του Κινήματος, αναφέρει πως: «Στην Κύπρο έχουμε κάνει βήματα βελτίωσης με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, όμως η προκλήσεις της πανδημίας και η κατάσταση που επικρατεί βρίσκει την Κύπρο και το σύστημα υγείας μας να νοσεί με υποστελεχωμένα τα δημόσια νοσοκομεία, τόσο σε ιατρικό όσο και σε παραϊατρικό προσωπικό, ελλιπή ιατρικό εξοπλισμό και κακή διαχείριση.

Η υγεία μας επίσης επηρεάζεται άμεσα κι από τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν, που κι αυτές ως επί το πλείστον, είναι ανθρώπων έργα!! Χρειάζεται ο σεβασμός για τον πλανήτη που ζούμε, για να έχουμε και καλή υγεία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ευελπιστούμε η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας να μας βρει όλους έτοιμους να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις και δυσκολίες που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό ο τομέας της υγείας και έτοιμους να παλέψουμε για να βελτιώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση.

Ας γίνει το κράτος ο πιστός φίλος του κάθε ανθρώπου. Να γίνει κράτος πρόνοιας!».