Το 1990 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε την 1η Οκτωβρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» ως οφειλόμενος φόρος τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την τρίτη ηλικία, η Κίνηση Οικολόγων Συνταξιούχων διοργανώνει εκπαιδευτική εκδρομή στην Κακοπετριά από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 02 Οκτωβρίου, με δραστηριότητες και συζητήσεις για όλες τις ηλικίες!

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τονίζουμε πως ένας τρόπος να δείξουμε την εκτίμηση των αγώνων και κόπων της τρίτης ηλικίας είναι να υιοθετηθεί η αρχή της ρεαλιστικής ελάχιστης χαμηλής σύνταξης ούτως ώστε κανένας συμπατριώτης / συμπατριώτισσα να μην βιώνει δύσκολες συνθήκες και να αποκαλείται «χαμηλοσυνταξιούχος». Πέραν τούτου, χρειάζεται να υπάρξουν εκσυγχρονισμοί σε οίκους ευγηρίας και κέντρα αποκατάστασης, καθώς οι χώροι αυτοί σε πολλές περιπτώσεις καταγγέλλονται για ανεπάρκεια, αμέλεια ή και έλλειψη ενσυναίσθησης.

Τα θέματα που καλούνται τα άτομα τρίτης ηλικίας σήμερα ποικίλουν και αγγίζουν, πέραν από τα οικονομικά ζητήματα, θέματα όπως η μετακίνηση, η μοναξιά κσι οι δυσκολίες διαβίωσης.

Για εμάς τα άτομα αυτά αξίζουν φόρο τιμής και είναι υποχρέωση μας να συνεχίσουμε τον πολιτικό μας αγώνα για τη στήριξή τους