Η 15η Φεβρουαρίου – κάθε χρόνο – καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Αν και σπάνιος ο παιδικός καρκίνος, στο νησί μας εμφανίζονται κάθε χρόνο 43 νέα περιστατικά που αφορούν ηλικίες από 0-19 χρόνων.

Ο όρος «παιδικός καρκίνος» χρησιμοποιείται για να ορίσει τα είδη καρκίνου που εμφανίζονται σε παιδιά πριν την ηλικία των 15 ετών. Σύμφωνα με ιατρικά στοιχεία, οκτώ στα δέκα παιδιά καταφέρνουν να βγουν νικητές στη μάχη με τη νόσο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζουμε τον  αγώνα των καρκινοπαθών για την σωστή λειτουργία ακτινοθεραπευτικών κέντρων στα κρατικά νοσηλευτήρια και τη δημιουργία κρατικού Ογκολογικού κέντρου στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε κηρύξει τον πόλεμο κατά του καρκίνου και των αιτιών που τον προκαλούν ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους περιβαλλοντικούς λόγους.  Έχουμε έρθει σε σύγκρουση με συμφέροντα γιατί η πρόληψη και η αυστηρή εφαρμογή της αρχής της προφύλαξης επηρεάζει τα κέρδη τους (π.χ. κεραίες κινητής τηλεφωνίας,  γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, επικίνδυνα ζιζανιοκτόνα κοκ) 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ξεκάθαρα υποστηρίζουμε την αρχή της συνετούς αποφυγής και προφύλαξης έναντι των οποίων συμφερόντων.  Πάνω από όλα βάζουμε την υγεία των ανθρώπων.