Βρισκόμαστε στην εποχή που πολλοί Κύπριοι βιώνουν ακόμα την οικονομική κρίση, άλλοι πάλι θεωρούν ότι πλέον πρέπει να συνηθίζουμε να ζούμε με τις συνέπειες της, ενώ για τους Κυβερνώντες είμαστε η νήσος της ανάπτυξης, της ευημερίας των αριθμών, της αναβάθμισης των οίκων αξιόλογης κ.ο.κ δηλαδή η νήσος της μίζας, της βίζας και της φίσσιας.

Οι τελευταίες ευρωπαϊκές στατιστικές αναδεικνύουν το θλιβερό στοιχείο ότι το ένα τέταρτο των Κυπρίων ζει στο όριο της φτώχειας. Μετά την πολυδιαφημιζόμενη  τελευταία αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τους Standard’s & Poor’s, η στατιστική υπηρεσία έδωσε στοιχεία στη δημοσιότητας, τα οποία κατέδειξαν ότι υπάρχει κίνδυνος φτώχιας για έναν στους τέσσερις Κύπριους.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταθέτει ακόμα μια φορά, δημόσια, το αίτημα όπως, παράλληλα με τα μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη, να προωθείται η κοινωνική αλλά και η περιβαλλοντική προστασία. Θέλουμε η ανάπτυξη να έχει κοινωνικό πρόσημο και να λειτουργεί κατά τρόπο που να εξαφανίζει την κοινωνική ανισότητα κι όχι να την συντηρεί και να την διευρύνει.

Στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του Κινήματος τα τελευταία χρονιά έχουν βοηθηθεί οικονομικά εκατοντάδες φτωχές οικογένειες. Η λειτουργία του γραφείου κοινωνικής προσφοράς του Κινήματος Οικολόγων –  Συνεργασία Πολιτών διευρύνεται και επεκτείνεται  συνεχώς σε όλες τις επαρχίες του νησιού, χωρίς διακρίσεις σε φύλο, εθνική καταγωγή ή κομματική προτίμηση.

Στη Βουλή έχουμε καταθέσει πολλές προτάσεις νόμου – από τη καθιέρωση του εθνικού κατώτατου μισθού μέχρι και την επέκταση του δημοσίου βοηθήματος – για να στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Το ερχόμενο Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, στην αίθουσα Unesco του Πανεπιστημίου Λευκωσίας η ώρα 9:30π.μ. διοργανώνεται ημερίδα από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με θέμα το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και τον ρόλο του στην αντιμετώπιση της φτώχειας. Στην ημερίδα θα παραστεί και θα μιλήσει η Υπουργός Εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων κα. Ζέτα Αιμιλιανίδου. 

προσκληση