Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κατανοεί τις αντιδράσεις που προκαλεί το γεγονός ότι με την πρόσφατη νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Μάιο, μετά από πρόταση του ΔΗΣΥ, έχουν αποφυλακιστεί όλοι όσοι ελάχιστοι επώνυμοι είχαν τιμωρηθεί για ποικίλα ποινικά αδικήματα. Μαζί τους βεβαίως έχουν αποφυλακιστεί και θα αποφυλακιστούν και δεκάδες απλοί κατάδικοι.

Είναι γι’ αυτό που πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο, πως για κανένα λόγο, δεν μπορεί να μείνει σε ισχύ αυτή η νομοθεσία, που ουσιαστικά δίνει δικαίωμα πρόωρης απαλλαγής από τιμωρία που επιβάλλει Δικαστήριο. Αυτή η κατάσταση συνιστά νομική εκτροπή, σύμφωνα με την άποψη όλου του νομικού κόσμου, του ιδίου του Γενικού Εισαγγελέα και τελικά της κοινωνίας.

Λυπούμαστε που κάποιοι – μεταξύ των οποίων αυτοί που ευθύνονται για την νομική εκτροπή – προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, προβάλλοντας ανυπόστατους ισχυρισμούς όπως π.χ. τα περί αναδρομικότητας της πρότασης νόμου μας.

Επειδή κάποιοι σκόπιμα και υποχθόνια παραπληροφορούν, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ή θα υποβάλουν αίτηση μέχρι την ψήφιση και εφαρμογή της νομοθεσίας, αυτές θα εξεταστούν με βάση το νόμο που ψήφισε η Βουλή τον Μάιο.

Υπολογίζεται ότι περί των 150 φυλακισμένων θα τύχουν αυτού του ευεργετήματος.

Όλοι θα συμφωνήσουν ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν είχε κανένα λόγο να συναινέσει στην αποφυλάκιση των λεγόμενων VIP ατόμων. Αν υπήρξε οποιοδήποτε παρασκηνιακός σχεδιασμός με αυτό το στόχο, όλοι κατανοούν ότι δεν αφορά το Κίνημα μας. Αλώστε τα λεγόμενα VIP άτομα που αποφυλακίζονται, δεν έχουν καμία σχέση με το Κίνημα μας. Από ότι ακούμε προέρχονται από τους χώρους των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ. Ούτε ένας από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών που στα 22 χρονιά ζωής του δεν ενεπλάκη σε κανένα σκάνδαλο διαφθοράς ή διαπλοκής.

Γι’ αυτό μπορούμε να αντέχουμε σε απειλές, πιέσεις και άδικες κατηγορίες και συνεχίζουμε την τίμια και καθαρή μας δράση στο κοινοβούλιο και την κοινωνία.