Το πρωινό της 14ης Αυγούστου 2005 χαράχτηκε για πάντα στη μνήμη μας. Εκατό είκοσι ένας συμπατριώτες μας έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα της «Helios». Οικογένειες ξεκληρίστηκαν, παιδιά έμειναν ορφανά.

Οι συγγενείς των θυμάτων εξακολουθούν να βλέπουν τους ένοχους ατιμώρητους. Οι ευθύνες βαριές και για όσους χειρίστηκαν το θέμα των ποινικών ερευνών για το αεροπορικό δυστύχημα και οδήγησαν την εκδίκαση της υπόθεσης στο πλημμελειοδικείο στην Ελλάδα αντί στο κακουργιοδικείο στην Κύπρο.

Αρκετοί από τους συγγενείς των θυμάτων της Ήλιος διαμαρτυρήθηκαν ότι με το κούρεμα των καταθέσεων έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που τους καταβλήθηκε ως αποζημίωση. Τον Ιούλιο του 2018 ο τέως Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών είχε ζητήσει όπως στο πλαίσιο της προετοιμασίας του νομοσχεδίου για το ταμείο αλληλεγγύης για τα θύματα της οικονομικής κρίσης, το οποίο ψήφισε η Βουλή, να υπάρξει πρόνοια που να αφορά την κατά προτεραιότητα αποζημίωση των θυμάτων της «Helios».

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε απαραίτητο να επιλυθούν όλα τα θέματα ασφάλειας πτήσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ξανά σε ανάλογα τραγικά συμβάντα.