Συμπληρώνονται σαράντα έξι χρόνια από την ημέρα που ο Αττίλας εισέβαλε στην πατρίδα και στις ζωές μας. Με πρόφαση το προδοτικό πραξικόπημα που προηγήθηκε, η Τουρκία λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τους χουντικούς και ντόπιους προδότες εκτελούσε τη δεύτερη φάση του ξενοκίνητου εγκλήματος.

Στο πέρασμα του ο Αττίλας άφηνε νεκρούς και αγνοούμενους, αιχμαλώτους, τραυματίες, πρόσφυγες, εγκλωβισμένους και παθόντες. Η αντίσταση των προδομένων υπερασπιστών της πατρίδας, όσο μάταιη και αν ήταν, έγραψε σελίδες απαράμιλλου ηρωισμού.

Τα γεγονότα του Ιουλίου του 1974 παραμένουν άσβεστα στη μνήμη όσα χρόνια και αν περάσουν.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επισημαίνουμε ότι η μνήμη αυτή δεν μας επιτρέπει παρά μόνο να αγωνιζόμαστε για τον τερματισμό της κατοχής και για να πετύχουμε την απελευθέρωση και  επανένωση του τόπου και του λαού μας. Οι εξελίξεις του τελευταίου χρόνου αποδεικνύουν και πάλι την προσήλωση της Τουρκίας στο σχέδιο του ολοκληρωτικού ελέγχου της χώρας μας και ευρύτερα της Ανατολικής Μεσογείου.

Έχουμε χρέος στους ηρωικούς υπερασπιστές της πατρίδας και στις επόμενες γενιές να συνεχίσουμε να παλεύουμε για απελευθέρωση της Κύπρου από την τουρκική κατοχή για μία λύση που να εξασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πανανθρώπινες αξίες για ολόκληρο τον Κυπριακό λαό.

Ως ελάχιστη ένδειξη μνήμης και τιμής, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, διοργανώνει εκδήλωση τη Πέμπτη 23 Ιουλίου αφιερωμένη στις μάνες των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας.  Θα τιμηθεί η κα. Ανδρούλλα Αριστοδήμου μια συνεπής ακτιβίστρια που στέκεται στο πλευρό των μητέρων των αγνοουμένων για σαρανταέξι χρόνια και θα προβληθεί η ταινία «30». Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το δράμα των μητέρων των αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Δημαρχείο Στροβόλου στις 23 Ιουλίου 2020 από τις 19:00 μέχρι τις 20:00.

107938671 1543827449131402 6426895617397700497 o