Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε εκ νέου σε δρόμο της περιοχής του Ακάμα, όπου δυο νεαροί τραυματίστηκαν αφού το όχημά τους τύπου buggy έπεσε σε χαράδρα τριών μέτρων. Υπενθυμίζουμε πως μόλις λίγες μέρες πιο πριν θρηνήσαμε θύμα στον εν λόγω δρόμο, με τους αρμόδιους ακόμη να προβούν στα όποια μέτρα προστασίας των περιηγητών στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η κ. Νατάσα Ιωάννου δήλωσε εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τα εξής: «Η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου άτυπου δρόμου από τα Λουτρά της Αφροδίτης μέχρι την Φοντάνα Αμορόζα είναι σε όλους γνωστή. Η συγκεκριμένη πρόσβαση δεν είναι δημόσιος δρόμος αλλά αφορά δρόμο εξυπηρέτησης όπου παλαιότερα υπήρχε μπάρα στο σημείο και είχαν πρόσβαση μόνο οι κτηνοτρόφοι, το Τμήμα Δασών και οι επισκέπτες που περπατούσαν ανενόχλητοι. Εδώ και χρόνια όμως έγινε ξέφραγο αμπέλι και ορδές τετράτροχων μοτοσικλετών και buggy κυκλοφορούν ανενόχλητες, ανεξέλεγκτες με τραγικά αποτελέσματα. Τονίζουμε πως εδώ και χρόνια πως  πρέπει να εφαρμοστούν μέτρα διαχείρισης για τα συγκεκριμένα οχήματα εντός της φυσικής περιοχής του Ακάμα, λόγω της κυκλοφορίας τους και εκτός του καθορισμένου οδικού δικτύου και των σύννεφων σκόνης που δημιουργούν με τις τρελές ταχύτητες που αναπτύσσουν».

Υπενθυμίζουμε πως στον δρόμο έχει ήδη γίνει μεγάλη διαπλάτυνση όπου κάποιοι χωρίς καμία μελέτη, έστειλαν μπουλντόζες στον Ακάμα και με το πρόσχημα της διαπλάτυνσης του μη εγγεγραμμένου αγροτικού δρόμου, άφησαν πίσω τους τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.