Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλεί το περιστατικό δολοφονίας ενός γάτου με αεροβόλο που έγινε στις 15 Νοεμβρίου στο Στρόβολο – Λευκωσίας. Η φρικιαστική πράξη είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι τέσσερεις γάτοι, εκ των οποίων τα δυο νοσηλεύονται. Ο ένας γάτος είναι παράλυτος με αυξημένη πιθανότητα να γίνει ευθανασία, ενώ άλλοι δύο αγνοούνται.

Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορίες που είχαμε διαφάνηκε πως η Αστυνομία για ακόμη μια φόρα επέδειξε ολιγωρία, σε περιστατικά που αφορούν ζώα, καθώς δεν ακολούθησε τις προαπαιτούμενες διαδικασίες που πρέπει με αποτέλεσμα να χαθούν τεκμήρια και πολύτιμος χρόνος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αρχικά η Αστυνομία αρνήθηκε να παραλάβει τον άτυχο νεκρό γάτο ως τεκμήριο, και μόνο μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις από την ιδιοκτήτρια τον δέχθηκε. Στις 16 Νοεμβρίου και μετά από επιμονή της ιδιοκτήτριας καλέστηκε επιτέλους για κατάθεση σε Αστυνομικό σταθμό.

Παράλληλα η κηδεμόνας μετά το φρικιαστικό περιστατικό δέχεται απειλές έτσι ώστε να αποσύρει την κατάθεση και να αποσιωπηθεί το περιστατικό κάτι που αναφέρθηκε και στην Αστυνομία .

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά επικίνδυνο άτομο που κυκλοφορά ελεύθερος και με την χρήση όπλου σκοτώνει γάτους και μπορεί πολύ εύκολα να τραυματίσει η να σκοτώσει ακόμα και ανθρώπους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε τον τρόπο χειρισμού ενός τέτοιου σοβαρού περιστατικού από την Αστυνομία. Ένας άνθρωπος που σκοτώνει ζώα με τόση «ευκολία» στο μέλλον κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα τραυματίσει ή σκοτώσει ακόμα και συμπολίτες μας.

Σε δηλώσεις της η κα. Ανθή Μουζούρη συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα του Κινήματος αναφέρει πως: « Επιτέλους πότε θα αρχίσει η αστυνομία να χειρίζεται τις υποθέσεις που αφορούν δολοφονίες ζώων με την απαιτούμενη προσοχή;  Οι διαδικασίες είναι εκεί αλλά δυστυχώς κάποτε δεν ακολουθούνται με αποτέλεσμα να μένουν ατιμώρητοι όλοι αυτοί που δολοφονούν και βασανίζουν τα ζώα .

Οι ιδιοκτήτες των ζώων έχουν δυνατούς δεσμούς με τα ζώα που φροντίζουν και τα θεωρούν  μέλη της οικογένεια τους, η δολοφονία τους , τους προκαλεί απέραντο πόνο και οδύνη. Κάνουμε έκκληση για δημιουργία ενός ανεξάρτητου σώματος της Αστυνομίας που θα απαρτίζεται από  φιλόζωους και  θα δείχνουν πραγματικό ζήλο στο να εντοπίζονται οι ένοχοι και να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης. Καταδικάζουμε επίσης ένα παρόμοιο περιστατικό που έγινε στην περιοχή Ορμηδειας με δολοφονία σκύλου από αεροβόλο όπλο. Εμείς, διαβεβαιώνουμε πως θα παρακολουθούμε στενά αυτές τις  υποθέσεις  γιατί υπάρχουν ένοχοι και οι αρχές οφείλουν και πρέπει να τους εντοπίσουν. Είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν ανάμεσα μας τόσο επικίνδυνοι άνθρωποι και μάλιστα να έχουν στην κατοχή τους όπλα».