Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε απερίφραστα τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς που εκτυλίχθηκαν την Κυριακή 26 Μαρτίου στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος –  Ελευθέρια στη Λευκωσία που ματαίωσαν και τη διεξαγωγή των ημιτελικών αγώνων της καλαθόσφαιρας.

Οι κακόβουλες ενέργειες από τους οπαδούς των δύο ομάδων τόσο στο στάδιο Ελευθέρια όσο και στα γραφεία αλλά και λεωφορεία του ΟΣΕΛ είναι άκρως καταδικαστέες και δεν έχουν χώρο σε μια δημοκρατική χώρα.

Δυστυχώς η αντιμετώπιση της μάστιγας του φαινομένου παραβατικότητας στον αθλητισμό θα έπρεπε να απασχολεί εδώ και χρόνια την κοινωνία μας και τον κρατικό μηχανισμό. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρεθούν οι οπαδοί – παραβάτες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Παράλληλα, θεωρούμε πως βαριές είναι οι ευθύνες των διοικήσεων των σωματείων, τα οποία διαχρονικά ανέχονται τους συγκεκριμένους γνωστούς – άγνωστους οπαδούς. Αποτελεί ύψιστο καθήκον των διοικήσεων των σωματείων να αποφασίσουν να διακόψουν δεσμούς και να εξοστρακίσουν από τις τάξεις τους τα συγκεκριμένα άτομα.