Τα νέα μέτρα του κορωνοϊού και οι χαλαρώσεις, με το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων εστίασης προκάλεσε σύγχυση και μπέρδεμα σε πολλές επιχειρήσεις. Αυτό είναι ακόμα ένα δείγμα προχειρότητας από την Κυβέρνηση που για ακόμη μια φορά προκαλεί ανησυχία και αχρείαστα προβλήματα με τις αντιφάσεις και τις ασάφειες στα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Η δημοσίευση τελευταίας στιγμής του πρωτοκόλλου προκάλεσε δικαιολογημένα την έντονη αντίδραση ιδιοκτητών χώρων εστίασης, αφού είχε ως αποτέλεσμα πολλοί χώροι να παραμείνουν ακόμα κλειστοί, καθώς δεν εμπίπτουν στις πρόνοιες του πρωτοκόλλου. Η στοχοποίηση φαίνεται να συνεχίζεται.

Κατανοούμε την επικινδυνότητα της κατάστασης και πως όλοι μας πρέπει να κρατήσουμε μια υπεύθυνη και συνετή στάση για να προλάβουμε τα χειρότερα, όμως οι περιορισμοί αυτοί καταδικάζουν πολλούς από τους χώρους εστίασης σε πτώχευση.

Είναι σημαντικό ο κρατικός μηχανισμός να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στηρίζοντας έμπρακτα τις ομάδες πολιτών οι οποίοι πλήττονται από την κρίση της πανδημίας.