Αποπνικτική η κατάσταση στην περιοχή Λιοπετρίου-Αυγόρου, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες οι καπνοί από την καύση σκουπιδιών στον παράνομο σκυβαλλότοπο έζωσαν την γύρω περιοχή και κυρίως το Λιοπέτρι από την περασμένη Δευτέρα 1η Απριλίου.

Υπάρχει έντονη διαμαρτυρία από τον κόσμο της περιοχής για τις αναθυμιάσεις. Ο λειτουργός του τμήματος περιβάλλοντος ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί εύκολα λόγω του ότι δεν ξέρουν ποιος ανάβει τις φωτιές. Αρκετές φορές έχουν εκδώσει εντάλματα προστίμων προς τις κοινότητες και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζουμε τις διαμαρτυρίες των κάτοικων για τις έντονες αναθυμιάζεις και καλούμε τα αρμόδια τμήματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς παρατηρούμε ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από τις κοινότητες γιατί δεν έχουν τα κονδύλια για τον καθαρισμό του χώρου ή άλλων ακόμη παράνομων μικρών σκουπιδότοπων. Ο κόσμος δεν ξέρει που να πετάξει τα σκουπίδια του και δυστυχώς καταφεύγουν εκεί που υπάρχουν και άλλα.