Συμπληρώνονται φέτος 63 χρόνια ζωής της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η πορεία ήταν από την αρχή δύσκολη. Η Κυπριακή Δημοκρατία, έστω και με μέρος των εδαφών της υπό κατοχή, κατάφερε να αντέξει και να αντιστέκεται στους διαχρονικούς σχεδιασμούς για την κατάλυσή της, ενώ συνεχίζει να βρίσκεται συνεχώς ενώπιον νέων προκλήσεων.

Έχουμε χρέος να επιμένουμε να υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η λύση του Κυπριακού προβλήματος θα πρέπει να εγγυάται τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μέσα από ένα καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας που θα προάγει την ενότητα του λαού της και θα συμβάλει τα μέγιστα στη βιωσιμότητα της λύσης στην ευημερία και την ασφάλεια των πολιτών της, προκειμένου να επιτύχουμε να ζούμε σε ένα κράτος αληθινά ανεξάρτητο, κυρίαρχο και δημοκρατικό.

Έχουμε χρέος να παραμείνουμε πιστοί στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας ως την μοναδική αναγνωρισμένη διεθνώς κρατική οντότητα στο νησί. Ειδικότερα αυτή τη χρονική στιγμή που η Τουρκία παρουσιάζεται πιο άκαμπτη από ποτέ, προσπαθεί να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος και ζητεί επίμονα λύση δύο κρατών.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τιμούμε τη μνήμη όλων των συμπατριωτών μας που έχουν υπερασπιστεί την ελευθερία και ανεξαρτησία του νησιού μας και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για εξασφάλιση της ειρήνης, της ελευθερίας και της ευνομίας στο νησί.