Η υφιστάμενη αναστολή των εκποιήσεων μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022 προχώρησε με την προϋπόθεση να εξυπηρετηθούν δύο σκοποί, να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο ενοικίου αντί δόσης και να συζητηθεί το θέμα των 13 προτάσεων νόμου για τις εκποιήσεις, έτσι ώστε να εξισορροπήσουμε τις σχέσεις μεταξύ πιστωτών και δανειοληπτών.

Με απογοήτευση παρατηρούμε πως οι σκοποί παρέμειναν σε εκκρεμότητα και δεν διευθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της αναστολής γι’ αυτό το σκοπό, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε καταθέσει κοινή πρόταση μαζί με άλλα κόμματα, ζητώντας να γίνει άμεση επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων τουλάχιστον για ακόμη τρεις μήνες.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Σταύρος Παπαδούρης σε δηλώσεις του αναφέρει πως «Ως Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε να γίνει η αναστολή, καθώς θεωρούμε αναγκαία την επιμήκυνση αυτής της περιόδου έχοντας υπόψη ότι πολλά νοικοκυριά είναι εκτεθειμένα. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της αναστολής ευελπιστούμε πως θα μπει σε εφαρμογή το σχέδιο ενοικίου αντί δόσης και οι 13 σχετικές προτάσεις νόμου, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην παροχή σωστών και βιώσιμων αναδιαρθρώσεων αποφεύγοντας έτσι το ενδεχόμενο αδικαιολόγητων πλειστηριασμών.

Δυστυχώς βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Οκτωβρίου και παρατηρούμε μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση καθώς τα εν λόγω θέματα δεν έχουν τεθεί ακόμα για συζήτηση.