Η Παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής η 9η Δεκεμβρίου κι έρχεται να μας θυμίσει το αφήγημα της κυβέρνησης ότι τα σκάνδαλα και οι διαφθορά είναι φαινόμενο του παρελθόντος. Κάθε φορά που αποκαλύπτεται καινούργιο σκάνδαλο η Κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί τάχα επί των ημερών της αποκαλύπτονται τα σκάνδαλα και δεν αποκρύπτονται.

Επί της ουσίας όμως η αλήθεια είναι ότι η διαφθορά ζει και βασιλεύει και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν έκανε απολύτως τίποτα για να την αντιμετωπίσει.

Από την πολιτική με τα «χρυσά διαβατήρια» μέχρι την υπόθεση με το κατασκοπευτικό βαν είναι εμφανές πως η κρατική μηχανή – δυστυχώς – «μπάζει» από παντού.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως προϋπόθεση για την ουσιαστική καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς, είναι η διαφάνεια αλλά και η τιμωρία όσων την ανέχθηκαν, την τροφοδότησα και την ενίσχυσαν.

Ως Οικολόγοι δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά. Είμαστε στην ακριβώς απέναντι πλευρά και πολεμούμε τις νοοτροπίες αυτές καθημερινά και αδιαλείπτως.