Χαιρετίζουμε την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. του ψηφίσματος 2587 με το οποίο ανανεώνεται η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ακόμη έξι μήνες, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022.

Ο κ. Άδωνις Γιάγκου αντιπρόεδρος Β’ του Κινήματος δήλωσε τα εξής: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υπογραμμίζουμε ότι δεν πρέπει να είναι ο μόνος στόχος η ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο για άλλους έξι μήνες, αλλά να υπάρχει ουσιαστική παράθεση των δεδομένων, τόσο στο πλήρες κείμενο του τελικού σχεδίου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας όσο και στην έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Η τακτική που ακολουθεί η κυπριακή ηγεσία τα τελευταία χρόνια οδηγεί εμφανώς σε αδιέξοδο, η πολιτική των υποχωρήσεων έχει επίσης αποτύχει και πλέον απαιτούνται σωστότερες και σοφότερες προσεγγίσεις προκειμένου να φτάσουμε σε μια βιώσιμη λύση ή και να αποφύγουμε τα χειρότερα. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με την Κυβέρνηση. Η αποφυγή πιο αρνητικού λεκτικού είναι επιτυχία. Αλλά ελπίζαμε πως μια Κυβέρνηση 8 χρόνων θα είχε βάλει πιο ψηλά τον πήχη…».