Η 10η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το όραμα των εμπνευστών της να είναι ένας κόσμος ελεύθερος, δίκαιος και ειρηνικός, χωρίς διακρίσεις. Ένας κόσμος όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι με ίσα δικαιώματα.

Δυστυχώς όμως ακόμη εν έτη 2019 υπάρχουν τεράστια κενά στην υλοποίηση της αξίας της προσβασιμότητας των δημοσίας χρήσης κτιρίων από τα άτομα με αναπηρίες και ιδιαίτερα τα άτομα που κινούνται με τροχοκάθισμα.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών βρίσκεται στο πλάι των ατόμων ΑμεΑ και συμμετέχει στην διαδήλωση διαμαρτυρίας της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων έξω από το Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. Το Κίνημα θα εκπροσωπηθεί από την Αναπληρώτρια Πρόεδρο κ. Έφη Ξάνθου, αντιπροσωπεία, μέλη και φίλους του Κινήματος.

Πρέπει επιτέλους η Κύπρος να εξευρωπαϊστεί και τα άτομα ΑμεΑ να ζουν σε μια δίκαιη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, η οποία θα αντιμετωπίζει τα δικαιώματα όλων με αξιοπρέπεια.