Το δυναμικό παρόν του έδωσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μέλλον του Ακάμα «Save Akamas – Save Cyprus» το απόγευμα του Σαββάτου 27 Νοεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, που διοργάνωσαν από κοινού οι ομάδες πρωτοβουλίας «Save Akamas / Save Cyprus» και «Cyprus Natural Coastline – Πρωτοβουλία για την Διάσωση των Φυσικών Ακτών». Μέλη της ηγεσίας και απλά μέλη του Κινήματος συμμετείχαν στην εκδήλωση, όπου τόνισαν την ανάγκη διάσωσης του Ακάμα.

Σε δηλώσεις του το Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος κ. Έτμοντ Χαγουίλα, ανέφερε πως «Το μέλλον του Ακάμα μοιάζει δυσοίωνο με τις νέες τακτικές σταδιακής καταστροφής της φυσικής χλωρίδας και πανίδας της χερσονήσου. Οι πυρκαγιές, οι παράνομες επεμβάσεις σε περιοχές Νατούρα 2000 και το νέο οδικό δίκτυο που στήνεται εντός της χερσονήσου, αδιαμφισβήτητα αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Είναι πραγματικά αδιανόητο και πολύ λυπηρό ο πλανήτης να αντιμετωπίζει την μέγιστη κρίση της κλιματικής αλλαγής και να συνεχίζουν κάποιοι να καταστρέφουν ένα από τους μεγαλύτερους φυσικούς πνεύμονες πρασίνου της Κύπρου, με στόχο το προσωπικό τους κέρδος.

Η προστασία και η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής του Ακάμα πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα όλων μας. Αφορά τον καθένα μας.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επιμένει στην οριστική εγκατάλειψη των σχεδίων οικιστικής ανάπτυξης στις περίκλειστες περιουσίες εντός της περιοχής Natura στον Ακάμα, ιδιαίτερα μάλιστα αυτές που ανήκουν σε μεγαλοϊδιοκτήτες γης και στην εκκλησία.

Στον βωμό της όποιας ούτω καλούμενης ανάπτυξης δεν μπορούμε να δεχθούμε κι άλλα οικολογικά εγκλήματα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον Ακάμα.