Εν καιρώ κορωνοϊού τα περιβαλλοντικά εγκλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Συγκεκριμένα αυτή τη φορά έχουν αποκοπεί αυθαίρετα ένας ευκάλυπτος και ένα  ακόμη δέντρο, που βρίσκονταν στο κύριο δρόμο στο Λατσί, σε δημόσιας ιδιοκτησίας χώρο, η οποία εμπίπτει διοικητικά στον Δήμο Πόλις Χρυσοχούς. Σημειώνουμε πως τα δέντρα ήταν υγιέστατα και δεν υπήρχε κανένας λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την κακόβουλη ενέργεια.

Σε επικοινωνία του Επαρχιακού Γραμματέα Πάφου του Κινήματος κ. Ανδρέα Ευλαβή με τον Περιφερειακό Προϊστάμενος του Τμήματος Δασών Πάφου, κ. Μιχάλη Μακρή, ανέφερε πως οι έρευνες για την εν λόγω υπόθεση έχουν ολοκληρωθεί και επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε κανένα αίτημα για αποκοπή των δέντρων και ως εκ τούτου, δεν εκδόθηκε καμία άδεια. Υπενθυμίζουμε πως για να προχωρήσει κάποιος σε κοπή δέντρου (κάποιων διαστάσεων) πρέπει να αιτηθεί για άδεια από το Τμήμα Δασών.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν σε ευαισθητοποιημένους πολίτες άλλα και στους κατοίκους της περιοχής οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου με την αποκοπή των υγιέστατων αυτών δέντρων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε οποιεσδήποτε ενέργειες γίνονται εις βάρος του περιβάλλοντος μας πόσο μάλλον τις αυθαίρετες κοπές δέντρων. Είναι πραγματικά απαράδεκτο ο Δήμαρχος Χρυσοχού να δηλώνει και να ισχυρίζεται πως το δέντρο «ξέρανε και τον έκοψα εγώ».

Δυστυχώς καθημερινά γινόμαστε δέκτες πολλών καταγγελιών που αφορούν περιβαλλοντικά ζητήματα και αποκοπές δέντρων. Τα δέντρα αποτελούν για όλους μας ένα πνεύμονα ανάσας, χαρίζουν ομορφιά στις πόλεις και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους.

Ας σταματήσει επιτέλους η αυθαίρετη κοπή τους!

ευκάλυπτος