Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε την παρέμβαση των αρχών  για τη διερεύνηση της νέας περίπτωσης κακοποίησης σκύλου στο Λυκαβηττό. Η διεξαγωγή έρευνας για τις ποινικές ευθύνες του ιδιοκτήτη, αλλά και η μεταφορά του σκύλου σε διαφορετικό χώρο έως ότου δοθεί για υιοθεσία, αποτελούν θετικά στοιχεία.  Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε όμως ως προβληματικό το γεγονός ότι χρειάζεται η παρέμβαση μας, αλλά και η ανάδειξη του ζητήματος από τα ΜΜΕ, εν προκειμένω από την τηλεόραση του Sigma και την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» μέχρι να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι. 

Επαναλαμβάνουμε, πως ο τρόπος συμπεριφοράς μας προς τα ζώα, αποτελεί δείγμα του πολιτισμού μας. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται ανεκτές συμπεριφορές κακοποίησης τους, όπως αυτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα.

Από τη μεριά μας, επιμένουμε πως το πάγιο αίτημα μας για “Αστυνομία για την προστασία των ζώων” πρέπει να υλοποιηθεί τάχιστα. Σημειώνουμε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της Αλλαγής κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, έχει υιοθετήσει την πρόταση αυτή.