Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Ζακάκι της Επαρχίας Λεμεσού πλησίον του χώρου του καζίνο – θερέτρου, για να εμποδίσει η αποκοπή 32 μεγάλων δέντρων (κυπαρισσιών/ευκάλυπτων), προχώρησε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Πρόκειται δυστυχώς για ακόμη ένα περιβαλλοντικό έγκλημα με την κατακρεούργηση των δέντρων, με τις ευλογίες του Τμήματος Δασών και την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Στη συνέχεια η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πραγματοποίησε δεντροφύτευση σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας, στον Φράκτη Γερμασόγειας. Στον χώρο στελέχη, μέλη, φίλοι και υποψήφιοι του Κινήματος, πρασίνισαν ένα κομμάτι γης παρά τον υδατοφράκτη.

Την ίδια ώρα η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων, πραγματοποίησε συμβολική δράση – βόλτα με τίτλο «Περπατώ με τον Φίλο μου», από την πλατεία του Κάστρου έως τα μπάνια στην Πάφο μαζί με τα κατοικίδιά τους ζώα. Στελέχη, μέλη, φίλοι και υποψήφιοι του Κινήματος διένεμαν στον κόσμο βιοδιασπώμενα γάντια και σακουλάκια.

Την ίδια ώρα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στο Λιοπέτρι, αντιπροσωπεία του Κινήματος συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή αντλιοστασίου λυμάτων σε κατοικημένη περιοχή. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση στον χώρο όπου προτίθενται να κατασκευάσουν οι αρμόδιοι το αντλιοστάσιο λυμάτων.

Στην Επαρχία Λάρνακας, η αναπληρώτρια Πρόεδρος κ. Έφη Ξάνθου συνοδευόμενη από στελέχη, μέλη, υποψήφιοι και φίλους του Κινήματος, πραγματοποίησαν περιοδεία στην ορεινή Λάρνακα. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν τα χωριά Άγιος Θεόδωρος, Κάτω Δρυς, Βάβλα και Λεύκαρα, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πολίτες και να αφουγκραστούν τα προβλήματα της ορεινής περιοχής Λάρνακας όπως επίσης και να ανταλλάξουν ιδέες για βελτιστοποίηση του τρόπου ζωής των κατοίκων.

Το απόγευμα σήμερα στις 17:00 το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πραγματοποιεί εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Γραμμικό Πάρκο στον Στρόβολο Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου Στροβόλου ως διαμαρτυρία ενάντια στα  καταστροφικά σχέδια για δημιουργία δρόμου μέσα από το πάρκο και το δάσος του Πεδιαίου.