Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπουργείου Γεωργίας για άμεση αναβάθμιση του συνόλου του οδικού δικτύου στον Ακάμα, που όπως φαίνεται προνοεί 8 εισόδους στον Ακάμα και 14 κόμβους διευκολύνσεων επισκεπτών. 

Εκ πρώτης όψεως και εν αναμονή της ενημέρωσης της Βουλής από τον αρμόδιο Υπουργό κρίνουμε ότι δεν φαίνεται να έχουν υιοθετηθεί οι προτάσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων οι οποίες δίκαια διαμαρτύρονται. Το κρίσιμο θέμα της διακίνησης εντός του ΑΚΑΜΑ φαίνεται να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των διαφόρων συμφερόντων που λυμαίνονται και καταστρέφοντας για δεκαετίες τον μοναδικό αυτό βιότοπο. 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επιμένει στην οριστική εγκατάλειψη των  σχεδίων οικιστικής ανάπτυξης στις περίκλειστες περιουσίες εντός της περιοχής Natura στον Ακάμα, ιδιαίτερα μάλιστα αυτές που ανήκουν σε μεγαλοϊδιοκτήτες γης και στην εκκλησία.

Η εισήγηση του Υπουργικού συμβουλίου δεν μας πείθει ότι εισάγει δίκαια και ορθολογιστικά κίνητρα για την προστασία των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων των κατοίκων της περιοχής με εργαλεία όπως απαλλοτρίωση, ανταλλαγή, μεταφορά συντελεστή κ.ο.κ. Καλούμε λοιπόν τον Υπουργό Γεωργίας να παρουσιάσει δημόσια και λεπτομερώς τις αποφάσεις του ώστε να διαφανεί ο όλος προγραμματισμός.

Στον βωμό της όποιας ούτω καλούμενης ανάπτυξης δεν μπορούμε να δεχθούμε κι άλλα οικολογικά εγκλήματα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον Ακάμα .