Συνέχεια στην τακτική των απειλών, της προσπάθειας δημιουργίας πολεμικού κλίματος και συντηρώντας τη νοοτροπία ότι η Ανατολική Μεσόγειος ανήκει στην Τουρκία, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, παραδίδοντας κορβέτα στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό φρόντισε να στείλει τα γνωστά του μηνύματα.

Σημειώνοντας ότι δεν αποδέχεται προσπάθειες σφετερισμού των φυσικών πηγών της Ανατολικής Μεσογείου και πως δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός, υπογράμμισε ότι όσοι νόμιζαν πως χωρίς την Τουρκία μπορούν να κάνουν βήματα στην Ανατολική μεσόγειο και το Αιγαίο, άρχισαν να αντιλαμβάνονται πόσο μεγάλο λάθος είχαν.

Ο Ερντογάν προχωρά σε ύβρεις και αήθεις κατηγορίες, καθώς αποκαλεί ληστές και ταραξίες όσους αψηφούν τις απειλές της Τουρκίας.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διαπιστώνει για πολλοστή φορά ότι η Κυβέρνηση εκλαμβάνει τις απειλές αυτές ως σύνηθες γεγονός, καθώς ουδέποτε προέβη στην όποια καταγγελία στα διεθνή όργανα. Την ίδια ώρα προειδοποιούμε εκ νέου ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη οφείλει να προνοήσει ώστε να μην επαναληφθούν περιστατικά που θα εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών στη θάλασσα, καθώς οι Τούρκοι έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι δεν κάνουν πίσω από όσα θεωρούν κεκτημένα τους.

Ως κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλουμε τις απειλές και τις ύβρεις του κ. Ερντογάν. Αποτελούν την καλύτερη απόδειξη προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία ότι οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν από υποχωρήσεις. Στην νέα υποχώρηση για αποκεντρωμένη ομοσπονδία απαντούν με απειλές και ύβρεις.