Η θανάτωση ενός ανυπεράσπιστου αδέσποτου σκύλου από 90χρονο ο οποίος χτυπούσε επανειλημμένα με μαγκούρα στο κεφάλι τον άτυχο σκύλο είναι μια άκρως καταδικαστέα αποτρόπαια πράξη. Το ψεσινό περιστατικό στην Λάρνακα καταδεικνύει πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που πιστεύουν πως η βίαιη θανάτωση αδέσποτων είναι μη επιλήψιμη πράξη.

Ο Αντιπρόεδρος Β’ του Κινήματος κ.  Άδωνης Γιάγκου δήλωσε τα εξής: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την αμέριστη λύπη και αγανάκτηση μας για το περιστατικό και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προωθήσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση άμεσα στην δικαιοσύνη και να μην δώσουν ελαφρυντικά λόγω ηλικίας στον θύτη.

Η αρμόδια τοπική αρχή όπου και διαδραματίστηκε το περιστατικό, καθώς και η Αστυνομία των Ζώων της Επαρχίας πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δολοφόνος του σκύλου. Είναι καιρός να γίνεται άμεση εφαρμογή του νομικού πλαισίου και η δίωξη των δραστών να είναι άμεση.

Επιπλέον, καλούμε για πολλοστή φορά να γίνουν άμεσα ενέργειες για ενίσχυση των υφιστάμενων καταφυγίων ζώων και ανάληψη των ευθυνών των τοπικών αρχών για τη διαχείριση αδέσποτων, ώστε να αποτρέπονται τέτοια περιστατικά και να εφαρμόζεται μια ευρεία εκστρατεία στείρωσης αδέσποτων.

Πότε επιτέλους θα σταματήσουμε να κακοποιούμε τα ζώα και να συμπεριφερθούμε σαν άνθρωποι;»