Για ακόμη μια φορά ένας οδηγός τρακτέρ χωρίς κουβούκλιο απεβίωσε όταν αυτό ανετράπη και τον καταπλάκωσε. Η κρατική αδράνεια όσον αφορά το θέμα των παλαιών γεωργικών ελκυστηρίων χωρίς κουβούκλιο μας υπενθυμίζει την άμεση ανάγκη επιδότησης του εκσυγχρονισμού ή της απόσυρσης τους, ταυτόχρονα με την αυστηρή απαγόρευση της χρήσης και κυκλοφορίας τους.

Σε δηλώσεις του το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ. Γιώργος Περδίκης αναφέρει πως: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, διαχρονικά υποστηρίζουμε το αίτημα αυτό, καθώς αποτελεί άμεση ανάγκη για την διασφάλιση της προστασίας των εργαζόμενων στον αγροτικό τομέα.

Η τοποθέτηση κουβουκλίων στους υφιστάμενους γεωργικούς ελκυστήρες και η κρατική ενίσχυση για αγορά νέων, που συνάδουν με τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και υγείας, είναι κινήσεις που όχι μόνο θα διασφαλίσουν την προστασία των αγροτών της χώρας μας, αλλά θα ενισχύσουν και την ίδια την παραγωγική δυναμική του κλάδου.

Θεωρούμε πως το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής να ασχοληθεί με το εν λόγω ζήτημα άμεσα. Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, κάθε χρόνο σκοτώνονται τουλάχιστον τρείς άνθρωποί – οδηγοί γεωργικών ελκυστήρων και άλλοι τόσοι τραυματίζονται σοβαρά.

Πόσα άτομα πρέπει να θρηνήσουμε ακόμα για να εφαρμοστεί επιτέλους η εφαρμογή του σχεδίου απόσυρσης;».