Πριν λίγο καιρό είδε το φως της δημοσιότητας η συγκλονιστική ιστορία του τετράχρονου αγοριού που εγκαταλείφθηκε από τη βρεφική του ηλικία από τους γονείς του στο Μακάριο Νοσοκομείο και κυριολεκτικά ζούσε και μεγάλωνε εκεί. Μετά από τα δημοσιεύματα βρέθηκαν ανάδοχες οικογένειες όμως δυστυχώς το μωρό κατέληγε πάντα πίσω στο Μακάριο, εγκαταλειμμένο και ξανα-πληγωμένο με όλα τα ερωτηματικά που πιθανώς να βασάνιζαν την παιδική του ψυχή.

Δυστυχώς, ενημερωνόμαστε ότι τέσσερα χρόνια μετά, καμία υπηρεσία δεν έχει αναλάβει την ευθύνη του μικρού. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των γιατρών, θα μπορούσε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή εκτός νοσοκομείου. Παρόλα αυτά, συνεχίζει να ζει και να μεγαλώνει σε ένα δωμάτιο του Μακάριου Νοσοκομείου. Το θέμα αυτό είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε κατά την πρόσφατη συνάντηση μας – στις 5 Απριλίου 2018 – με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, τονίζοντας ότι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες έχουν πλήρη ευθύνη για να διαχειριστούν την υπόθεση, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα του Παιδιού.

Τονίζουμε ότι το Κράτος είναι υπόχρεο να μεριμνήσει για την ποιότητα ζωής του παιδιού και να του παρέχει όλα όσα δικαιωματικά του ανήκουν. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για περαιτέρω καθυστέρηση. Το παιδί μεγαλώνει στο Μακάριο νοσοκομείο και ήδη έχει διαμορφώσει τις πρώτες αναμνήσεις και εικόνες της ζωής του σε τέσσερεις τοίχους. Αναμένουμε αποτελεσματικές ενέργειες για μετακίνηση του παιδιού σε περιβάλλον που θα μπορέσει να ζήσει όπως αξίζει και αρμόζει στο κάθε παιδί.