Καταγγελίες που αφορούν την παραλία «Σοφτάδες» της κοινότητας Κιτίου στη Λάρνακα αναφέρουν ότι σε παραλία όπου αναπαράγονται οι χελώνες, υπάρχουν ίχνη από διακίνηση τροχοφόρων .

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την καταγγελία στην παραλία αυτή πριν μερικές μέρες το Κοινοτικό Συμβούλιο προέβη σε εργασίες για να φράξει εισόδους τροχοφόρων, προστατεύοντας -όπως είπαν- έτσι του λουόμενους αλλά και τις χελώνες. Έβαλαν μπουλντόζες στη παραλία για να κάνουν έργα για την προστασία της απο την πρόσβαση τροχοφόρων. Τότε μας είπαν ότι έγιναν τα έργα πριν την εποχή ωοτοκίας των χελωνών για να τις προστατεύσουν απο τη κίνηση τροχοφόρων στη παραλία.

Ως Κίνημα Οικολόγων καταγγέλλουμε το γεγονός ότι γύρω από την φωλιά της χελώνας η οποία έχει εντοπιστεί από το Τμήμα Αλιείας, υπάρχουν πολλά ίχνη από τροχοφόρα, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα έργα φαίνεται ότι είναι αναποτελεσματικά. Καλούμε τους αρμόδιους να προβούν άμεσα στις ενέργειες που χρειάζεται για την προστασία της παραλίας και των φωλιών των χελωνών.

Φωτογραφίες μετά τα έργα (12/06/19)

softades 1

softades 1

Video από το σημείο (12/06/19):

 

Φωτογραφίες από τα έργα στις 30/05/19

30519

305