Η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης για τροποποίηση των πολεοδομικών ζωνών κοντά στο φράγμα του Κούρρη. Μια απόφαση που ανατρέπει ένα τεράστιο σφάλμα από απόφαση που πάρθηκε το 2008.

Στις 07/02/2014 το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με ανακοίνωση του, μιλούσε για σκάνδαλο ολκής στο σχεδιασμό μεγάλης  ανάπτυξης στην κοινότητα Άλασσας.

Ο ταμιευτήρας του Κούρρη έχει δηλωθεί ως προστατευόμενη περιοχή για πόσιμο νερό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει να τονιστεί ότι από το φράγμα του Κούρρη δέχονται πόσιμο νερό η Λεμεσός, η Λάρνακα, η Λευκωσία και η ελεύθερη Αμμόχωστος.

Για την προγραμματιζόμενη ανάπτυξη ενστάσεις υπήρξαν τόσο από το Τμήμα Υδάτων όσο και από το ΕΤΕΚ. Το ΕΤΕΚ μάλιστα με ανακοίνωση του στις 13/2/2014 εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες και προβληματισμούς του για τέτοιου είδους αναπτύξεις.

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να προηγούνται τα οικονομικά οφέλη, της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ειδικά όταν με αυτές τις αποφάσεις παραβιάζει Ευρωπαϊκές οδηγίες και δεσμεύσεις.

Το φράγμα του Κούρρη είναι το μεγαλύτερο της Κύπρου. Η προστασία του έπρεπε να ήταν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και όχι να τρέχει εκ των υστέρων να διορθώνει λανθασμένες αποφάσεις.

Έστω και με καθυστέρηση 7 χρόνων η κυβέρνηση πήρε τη σωστή απόφαση. Αυτό ας γίνει μάθημα για τους κυβερνώντες όταν αποφασίζουν με μοναδικό γνώμονα τα πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη παραγνωρίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των πολιτών της.

Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών