Την ενόχλησή του για τις «ίσες αποστάσεις» που κράτησε ο γγ του ΟΗΕ στην έκθεσή του εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος τώρα φαίνεται πως ανακάλυψε πως τηρούνται ίσες αποστάσεις σε κάθε έκθεση που καταθέτει εδώ και τόσα χρόνια.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τονίζουμε πως η ιδιαίτερα προκλητική στάση της Τουρκίας έπρεπε να καταγράφεται στις εκθέσεις του ΟΗΕ εδώ και δεκαετίες, αλλά ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό με τις τόσες προκλητικές παρεμβάσεις, την προσπάθεια αλλαγής του status quo στην Αμμόχωστο, τις εντελώς παράλογες αξιώσεις σε σχέση με την ΑΟΖ τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας.

Δυστυχώς η αρνητική κατάσταση που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, δεν φαίνεται να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες. Αναμέναμε στην έκθεση του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας να θέσει ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν, και να υπογραμμίσει ότι προτάσεις ή «νέες ιδέες» εκτός του πλαισίου των ψηφισμάτων του ΟΗΕ δεν μπορούν να συζητηθούν.

Ας ελπίσουμε ότι οι πυρετώδεις προσπάθειες της πλευράς μας για επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών θα ευοδώσουν, παρά τα δυσοίωνα μηνύματα που παίρνουμε από πλευράς Τουρκίας και Τουρκοκυπριακής κοινότητας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ…