Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εφιστά την προσοχή σε όλες τις αρμόδιες αρχές για το πάρκο πουλιών και ζώων στην Πέγεια.

Το πάρκο πουλιών και ζώων στην Πέγεια λειτουργεί χωρίς εγκεκριμένη άδεια από το δήμο Πέγειας.

Σύμφωνα με την πολεοδομική άδεια του συγκεκριμένου πάρκου, το πάρκο θα χρησιμοποιείτο  αποκλειστικά και μόνο για τη διατήρηση/έκθεση πτηνών και μικρού αριθμού ελαφιών, όπως δείχνεται στα εγκεκριμένα σχέδια.

Παρ’ όλα αυτά στο πάρκο φιλοξενούνται σύμφωνα με καταγγελίες τίγρεις, καμηλοπαρδάλεις, καγκουρό, μέχρι και ελέφαντες.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, έθεσε σχετική ερώτηση, στις 16 Ιουλίου 2015, στον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος  κ. Νίκο Κούγιαλη.

Η απάντηση όμως που λάβαμε, σχεδόν ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα στις 11 Μαΐου 2016, δεν ξεκαθαρίζει  εάν το συγκεκριμένο πάρκο δύναται να φιλοξενεί άγρια ζώα.

Από ότι φαίνεται οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες δεν μπορούν να συνεννοηθούν με το Τμήμα Πολεοδομίας, με το πρόσχημα ότι δεν εμπίπτει τις αρμοδιότητες τους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να συνεργαστούν μεταξύ τους έτσι ώστε να αξιολογηθεί πλήρως εάν το συγκεκριμένο πάρκο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενεί άγρια ζώα.