Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκαν ανώτεροι λειτουργοί του τμήματος περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους για επιθεώρηση σε χωματερή που λειτουργούσε παράνομα.

Το εν λόγω περιστατικό εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της Παγκύπριας εκστρατείας που στόχο έχει τη μείωση των κινδύνων πρόκλησης πυρκαγιάς. Η επίθεση φαίνεται να έγινε από ιδιοκτήτη ιδιωτικού τεμαχίου κατά την επίσκεψη τους για επιθεώρηση σε χωματερή που λειτουργούσε παράνομα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε άκρως απαράδεκτη την επίθεση που δέχθηκαν οι ανώτεροι λειτουργοί του τμήματος περιβάλλοντος και ζητούμε να διερευνηθεί άμεσα το σοβαρό περιστατικό.

Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που τα μέλη του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προπυλακίστηκαν μαζί με τους Λειτουργούς του Τμήματος Περιβάλλοντος. Ασχοληθήκαμε εδώ και μια δεκαετία με την περιοχή.

Είναι αδιανόητο να λειτουργούν χωματερές χωρίς τις σχετικές άδειες με απόρριψη αποβλήτων που είναι επικίνδυνα τόσο για το περιβάλλον αλλά και για τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών.